Issues Encountered During TiOperator Deployment

Note:
This topic has been translated from a Chinese forum by GPT and might contain errors.

Original topic: 部署tioperator出现问题

| username: TiDBerHailang

I have a question:
Following this link to deploy tioperator

The PD pod can be created normally, but there is an issue when creating the TiKV pod.

[root@vm10-2-103-165 soft]# kubectl get pod -ntidb
NAME READY STATUS RESTARTS AGE
mycluster-discovery-d74856984-q7g5v 1/1 Running 0 21s
mycluster-pd-0 1/1 Running 0 21s
mycluster-tikv-0 0/1 ContainerCreating 0 8s
mycluster-tikv-1 0/1 ContainerCreating 0 8s
mycluster-tikv-2 0/1 ContainerCreating 0 8s

kubectl describe pod mycluster-tikv-0
Normal Scheduled 21s default-scheduler Successfully assigned tidb/mycluster-tikv-0 to vm10-2-103-203
Warning FailedMount 5s (x6 over 21s) kubelet MountVolume.SetUp failed for volume “config” : configmap “mycluster-tikv” not found
Warning FailedMount 5s (x6 over 21s) kubelet MountVolume.SetUp failed for volume “startup-script” : configmap “mycluster-tikv” not found

I don’t know where to configure the configmap for mycluster-tikv?

| username: yiduoyunQ | Original post link

Check if spec.tikv.config is not configured. If there is no config, you also need to fill in {}. This check logic should theoretically be implemented in the admission-webhook, but currently, this check logic has not been implemented.

| username: TiDBerHailang | Original post link

Thank you, that’s indeed the reason. I added the content to the configuration file and it worked.

| username: system | Original post link

This topic was automatically closed 60 days after the last reply. New replies are no longer allowed.