TiKV cannot start

Note:
This topic has been translated from a Chinese forum by GPT and might contain errors.

Original topic: tikv启动不了

| username: TimeKiller

The following image shows the startup error


The following image shows /tidb-deploy/tikv-2402/log/tikv.log

Below is the configuration file: (This is the official configuration file for quickly getting started with the TiDB database)

> # # Global variables are applied to all deployments and used as the default value of
> # # the deployments if a specific deployment value is missing.
> global:
>  user: "tidb"
>  ssh_port: 22
>  deploy_dir: "/tidb-deploy"
>  data_dir: "/tidb-data"
> 
> # # Monitored variables are applied to all the machines.
> monitored:
>  node_exporter_port: 9100
>  blackbox_exporter_port: 9115
> 
> server_configs:
>  tidb:
>    instance.tidb_slow_log_threshold: 300
>  tikv:
>    readpool.storage.use-unified-pool: false
>    readpool.coprocessor.use-unified-pool: true
>  pd:
>    replication.enable-placement-rules: true
>    replication.location-labels: ["host"]
>  tiflash:
>    logger.level: "info"
> 
> pd_servers:
>  - host: 175.27.241.31
> 
> tidb_servers:
>  - host: 175.27.241.31
> 
> tikv_servers:
>  - host: 175.27.241.31
>    port: 2400
>    status_port: 2800
>    config:
>      server.labels: { host: "logic-host-1" }
> 
>  - host: 175.27.241.31
>    port: 2401
>    status_port: 2801
>    config:
>      server.labels: { host: "logic-host-2" }
> 
>  - host: 175.27.241.31
>    port: 2402
>    status_port: 2802
>    config:
>      server.labels: { host: "logic-host-3" }
> 
> tiflash_servers:
>  - host: 175.27.241.31
> 
> monitoring_servers:
>  - host: 175.27.241.31
> 
> grafana_servers:
>  - host: 175.27.241.31
| username: 有猫万事足 | Original post link

Is there enough CPU resources for mixed deployment?

There are generally two possibilities:

  1. Network access to port 2379 is not working, check the firewall settings. The probability is low, but not impossible.
  2. Insufficient CPU resources for mixed deployment, PD cannot get CPU time and cannot respond. It’s better not to deploy PD and TiKV together.
| username: 扬仔_tidb | Original post link

It seems very likely that the network is not connected, or the PD’s port 2379 did not start successfully.

| username: zhanggame1 | Original post link

Have the firewall and SELinux been turned off?

| username: zhanggame1 | Original post link

Do you have screenshots and logs from the deployment? Please send them over for a look.

| username: TimeKiller | Original post link

Not enough resources, it seems to be because of this issue :sob:

| username: redgame | Original post link

Can’t figure out anything from this PD error…

| username: system | Original post link

This topic was automatically closed 60 days after the last reply. New replies are no longer allowed.