Error Occurred While Creating TiDB Cluster with TiUP

Note:
This topic has been translated from a Chinese forum by GPT and might contain errors.

Original topic: tiup创建tidb集群出现错误

| username: yangjingxing

【TiDB Usage Environment】Production Environment / Testing / PoC
【TiDB Version】
【Reproduction Path】What operations were performed when the issue occurred
【Encountered Issue: Problem Phenomenon and Impact】
【Resource Configuration】Go to TiDB Dashboard - Cluster Info - Hosts and take a screenshot of this page
【Attachments: Screenshots / Logs / Monitoring】


| username: tidb菜鸟一只 | Original post link

It seems that there is indeed a problem with the TiKV image.

| username: xfworld | Original post link

It seems that there is an issue on the remote end. Try again at a different time (or with a different version).

| username: tidb菜鸟一只 | Original post link

I tried version 5.4.3, but it couldn’t be downloaded. All other components are fine, except for TiKV.

| username: yulei7633 | Original post link

Try switching the mirror.

| username: TiDBer_QYr0vohO | Original post link

Try a different version. Based on the error, it seems that the TiKV image cannot be downloaded.

| username: zhaokede | Original post link

Try switching to a different network.

| username: dba远航 | Original post link

There was already a prompt indicating that there is an issue with the image.

| username: DBAER | Original post link

This image has an issue; a backup image needs to be added.

| username: tidb菜鸟一只 | Original post link

The issue has been resolved. Please proceed with the installation again.

| username: yangjingxing | Original post link

Changed to 7.5. Still the same issue.

| username: yangjingxing | Original post link

Is there a specific way to operate it?

| username: 呢莫不爱吃鱼 | Original post link

It seems that there is an issue with the resource network.

| username: xfworld | Original post link

Just fixed it, try again.

| username: TiDBer_JUi6UvZm | Original post link

It seems that just retrying will do.

| username: zhaokede | Original post link

Retry

| username: Jellybean | Original post link

The issue with accessing the remote mirror at that time has been resolved by the official team. Retrying should solve the problem.

| username: TiDBer_lBAxWjWQ | Original post link

The issue with the image

| username: shigp_TIDBER | Original post link

Change the version or change the image.

| username: TIDB-Learner | Original post link

Is there an issue with the repository?